Wekdienst van 25 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

opnieuw veel bewolking en buien, soms met hagel en onweer en het waait ook. Het wordt zeven tot tien graden en de komende dagen blijft dat zo.

Wat heb je gemist?

In Rotterdam vierden duizenden voetbalfans de winst van Feyenoord in de bekerfinale tegen FC Utrecht. Kort na de wedstrijd die met 2-1 werd gewonnen, sprongen de eerste fans al in de fontein op het Hofplein. Ook werden er 59 mensen opgepakt gisteravond. Dat had vooral te maken met vechtpartijen en het beledigen van agenten. Ook werd met vuurwerk gegooid.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ontvangt de spelers en staf van Feyenoord later deze ochtend. De Feyenoorders zullen om 11.30 uur op het bordes verschijnen. Die is live te zien op nos.nl.

Onderzoekers gaan vandaag naar Uganda om te zoeken naar de vermiste Nederlandse studente Sophia Koetsier (22). Ze verdween in oktober tijdens een wandeling langs de Nijl en is volgens de politie in het water gevallen. De Nederlandse onderzoekers denken dat er ook iets anders gebeurd kan zijn en gaan in opdracht van de ouders van Sophia op zoek naar sporen.

Het is nog steeds vrij makkelijk om je scooter te laten opvoeren. Drie op de vier dealers die zijn aangesloten bij de BOVAG willen best de snelheid iets opkrikken, zegt de PvdA. De partij heeft dat laten onderzoeken. In grote steden, zoals Amsterdam, is meer dan 80 procent van de scooters opgevoerd. Daarom wil de PvdA dat het wordt verboden.

De Amerikaanse soulzanger Billy Paul is op 81-jarige leeftijd overleden. Bekend van deze hit...

Het wereldberoemde Me and Mrs. Jones uit 1972. Hij kreeg er een Grammy voor en werkte onder meer samen met Nina Simone en Miles Davis.

En verder vandaag...

Obama is op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De handel tussen de VS en Europa staat hoog op de agenda. En er wordt tijdens het bezoek waarschijnlijk gesproken over het handelsverdrag TTIP. Vanavond wordt de nieuwe aflevering van Game of Thrones uitgezonden op HBO.

Deel artikel: