Wekdienst van 24 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

de komende uren neemt de kans op regen toe. Er kan ook hagel of natte sneeuw vallen. Vanmiddag wordt het een graad of 8.

Wat heb je gemist?

De Nederlands-Turkse columniste Ebru Umar werd gisteravond in haar huis in Turkije gearresteerd. Zelf zegt ze dat de politie haar kwam halen na een kritische column over president Erdogan in de krant Metro. Ze noemde hem daarin een dictator.

GeenStijl en The Post Online hebben contact met Umar en zeggen dat ze vanochtend is voorgeleid. Ze zou goed worden behandeld.

Prince is gecremeerd in zijn woonplaats Minneapolis. Daarna was er een besloten herdenking bij zijn studiocomplex. Fans die buiten stonden kregen een aantal cadeaus uitgedeeld als aandenken. Het kan nog vier weken duren voordat duidelijk wordt waaraan Prince precies is overleden.

Honderden fans aanwezig bij Paisley Park

Noord-Korea heeft naar eigen zeggen opnieuw een test gedaan met een langeafstandsraket. Het land heeft aangeboden te stoppen met de nucleaire tests, op voorwaarde dat Amerika stopt met zijn jaarlijkse militaire oefeningen met Zuid-Korea.

En verder vandaag...

Feyenoord en FC Utrecht staan tegen elkaar in de bekerfinale in de Kuip. De finale om 18.00 uur en is rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1 en het liveblog op NOS.nl.

Deel artikel: