Obstaclerun in Roemenië

Wekdienst van 23 april: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen! Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele buien met kans op hagel en onweer. Ook wat zon, en het wordt 8 tot 10 graden. Morgen is er kans op natte sneeuw en maximaal 9 graden.

Wat heb je gemist...

Met het geld dat in Nederland is ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal zijn 600.000 mensen geholpen, zegt het Rode Kruis. Vooral aan tijdelijke huizen, water, en wc's. Het meeste geld is besteed aan de bouw van tijdelijke onderkomens, zegt de directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Van de 25 miljoen euro die is ingezameld, is nu twee derde besteed.

Mensen in afgelegen bergdorpjes hebben bijna niets meer

Buschauffeurs in Tilburg hebben het werk neergelegd. Aanleiding is een overval op een chauffeur gisteravond, de zoveelste. Twee mannen bedreigden de chauffeur van Arriva en eisten geld, meldt Omroep Brabant.

De voormalige bank en verzekeraar Fortis heeft duizenden rijke klanten geholpen met belastingontwijking in het buitenland. Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd die zich baseert op documenten uit de Panama Papers. Rijke klanten konden bij de bank terecht om rekeningen op naam van vennootschappen in belastingparadijzen te zetten. Ook hielp Fortis met het verbergen van de nummers van de bankrekeningen die achter de firma's zaten.

Geldautomaten van Fortis in Rotterdam in 2009

Verder vandaag...

Vandaag is er in Urk een obstacle run. Zo'n hindernisparcours met obstakels als muren, slootjes en kruipen door modder is erg populair, maar bij elke obstacle run is de veiligheid anders geregeld. Gemeenten hebben vaak geen verstand van deze sport. Daarom heeft de bond van obstacle runs het heft in eigen hand genomen; in Urk zijn ze gisteren begonnen met eigen veiligheidsinspecties. De goedgekeurde obstacle run begint om 10.00 uur.

En het is open huis bij zo'n 150 golfbanen in ons land. Want ook al slaan bijna 400.000 mensen wel eens een balletje, de sport staat nog steeds bekend als iets voor mensen met geld.

Fijne dag!

Deel artikel: