Wekdienst van 22 april: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen, in het noorden en midden nog wat zon, verder veel bewolking vandaag. Later op de dag in het zuiden kans op regen. Het wordt 11 tot 13 graden.

Wat heb je gemist?

Fans over de hele wereld herdenken Prince, die gisteren onverwachts overleed. Vannacht was er spontaan een herdenking in de Melkweg in Amsterdam, waar je gratis naar binnen mocht.

Filmmaker Spike Lee organiseerde een spontane herdenking op straat met duizend man in een paars T-shirt.

Prince werd gisteren gevonden in een lift in zijn studio. Over zijn doodsoorzaak is officieel niets bekend. Entertainment-site TMZ, die het vaak bij het rechte eind heeft in dit soort situaties, meldt dat Prince vorige week is behandeld aan een overdosis.

Opnieuw onrust bij een belangrijke politiedienst, dit keer de Dienst Bewaken en Beveiligen. Die dienst beschermt onder meer het koninklijk huis en PVV-leider Wilders. De medewerkers klagen in De Telegraaf over een hoge werkdruk en een angstcultuur. Een paar weken terug werd bekend dat er ook onrust is bij de antiterreur-eenheid van de politie. Ook daar zijn klachten over de werkdruk en over een tekort aan materieel.

In Venezuela wordt het tekort aan elektriciteit weer een stapje heftiger. Het land gaat vier uur per dag de stroom uitschakelen. Venezuela heeft een elektriciteitstekort, omdat de grootste waterkrachtcentrale van het land door de droogte niet op volle kracht kan werken. Eerder werd al besloten dat alle ambtenaren op vrijdag vrij krijgen om stroom te besparen. Ook zijn er nationale feestdagen bijgekomen en is de klok een half uur verzet zodat er 's avonds meer licht is.

Verder vandaag...

Vinden de Koningsspelen plaats. Bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee aan deze vierde editie. Meer dan 5000 basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied hebben zich ingeschreven voor de Koningsspelen.

Deel artikel: