Isabella Slim in actie tijdens de finale van het Amerikaanse collegebasketbal voor vrouwen

Basketbalster Isabella Slim verliest, maar schrijft geschiedenis

Het is basketbalster Isabella Slim (21) niet gelukt om de college-finale met haar universiteit te winnen. Syracuse University verloor met 82-51 van UConn, de University of Connecticut. Isabella speelde negen minuten mee, maar kwam daarin niet tot scoren.

De reactie van Isabella Slim bij Giel op 3FM

Toch schreef de basketbalster geschiedenis. Ze is de eerste Nederlandse vrouw die in actie kwam in een finale van het collegebasketbal. "Dat voelde heel goed natuurlijk. Ik denk dat ik op dat moment nog niet besefte hoe groot en historisch dat moment was."

De nederlaag was overigens geen schande. Voor Uconn was het namelijk al het vierde kampioenschap op rij. De winst in de finale betekende bovendien de 75ste achtereenvolgende zege.

Studeren tijdens 'March Madness'

De Nederlandse studente economie traint meer dan 20 uur per week. De afgelopen weken, ook wel March Madness genoemd, stonden dan ook volledig in het teken van de sport. Isabella vloog in het vliegtuig van het team van stad naar stad voor de wedstrijden.

Studie doe ik er naast. Dat staat echt op de tweede plaats.

Isabella Slim

Syracuse University worstelde zich door de knock-outfase, waar 64 teams aan meededen, maar wist dus helaas niet de finale van het prestigieuze basketbaltoernooi te winnen. Maar Isabella gaat gewoon door: "Ik ben naar Amerika gegaan om te gaan basketballen. Ik zit hier nog een jaar en daarna wil ik ook echt professioneel blijven basketballen."

Deel artikel: