Daan Verhorst

Daan zat vast in een vliegtuig op Brussel Airport

In Brussel zijn vandaag meerdere aanslagen gepleegd. Wij spraken met een ooggetuige die vastzat in een vliegtuig bij de luchthaven van Brussel, waar twee explosies plaatsvonden.

"Het heeft wel even geduurd voordat we iets hoorden", vertelt Daan Verhorst. Veel was onduidelijk, vertelt hij. "Eerst stonden we voor de gate en kregen we te horen dat we uit het vliegtuig konden. Een kwartier later zeiden ze dat we toch niet naar de gate mochten. Het vliegtuig werd daarna weggezet op een stuk asfalt dat verder weg staat. We stonden in een rijtje vliegtuigen, zowel links als rechts stonden andere toestellen te wachten."

De luchthaven is helemaal verlaten. Het is leeg, uitgestorven.

Daan Verhorst

Van de aanslagen bij de vertrekhal heeft Daan niets meegekregen: "Ik zag geen rook en ik heb geen mensen zien rennen. Het is enige wat ik wel weet is dat de luchthaven geëvacueerd is. Normaal lopen er allemaal mannetjes rond voor de bagage en stewards, maar nu is het helemaal verlaten. Het is helemaal leeg, uitgestorven."

Daan twittert dat hij inmiddels uit het vliegtuig is.

Bij het metrostation Maalbeek was ook een explosie, waarbij volgens de VRT 13 doden vielen. Daarop werden de metrostations in de Belgische hoofdstad ontruimd. VVD-Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen was op een van die stations.

Cora van Nieuwenhuizen

"Ik stapte net in de metro om naar het Europees Parlement te gaan, toen de boel werd geëvacueerd. Een hoop paniek en geroep en een grote stroom mensen die naar buiten moest. We staan nu op straat. Net kwamen militairen en politie iedereen vragen om wat meer afstand van het station te houden."

Taxi’s rijden er niet meer, zegt van Nieuwenhuizen. "En dus loopt iedereen loopt maar een beetje rond met de vraag: wat moet ik nu? Veel mensen hebben geen bereik, dus ik heb net mijn telefoon aan een Amerikaan geleend, zodat hij kon bellen dat hij in veiligheid was."

Een medewerkster van Van Nieuwenhuizen was net een paar minuten uitgestapt op metrostation Maalbeek. “Zij was volledig in shock, het is heel angstig allemaal.”

Deel artikel: