Dit theater lasert je telefoon terug je broekzak in

Bijna niets is irritanter dan iemand die in een volle, donkere bioscoop- of theaterzaal appjes beantwoordt of z'n Facebook checkt. Daarom treft het Jermyn Street Theatre in Londen nu maatregelen. Pakt iemand tijdens een voorstelling z'n telefoon, dan schijnen ze met een laserlampje op diegene, tot de telefoon weer weg is.

De Britse krant The Times schrijft dat personeel van het kleine theater zó klaar was met bezoekers die onder voorstellingen op hun telefoon keken, dat ze noodgedwongen zijn overgegaan op deze methode, die in China al langer wordt gebruikt.

Appjes beantwoorden tijdens de voorstelling? Dan gebeurt dit.

"Als iemand naast je zit, of je ziet een telefoon vanuit je ooghoek, word je zó ontzettend boos dat je diegene wel iets kunt aandoen", zegt directeur Anthony Biggs tegen The Times. "Een paar fragmenten van telefoons die rinkelen aan het begin van iedere voorstelling werkt niet. Daarom proberen we 't nu met lasers."

Zoals gezegd: het is een techniek die in China vaker wordt gebruikt. Tegen The New York Times zegt een muzikant dat hij blij is met het laserbeleid van een theater in Peking. "Ik zie de stralen wel vanaf het podium, maar dat is minder vervelend dan flitsen van camera's en mensen die daar dan wat van zeggen."

Je telefoon pakken tijdens een voorstelling is niet alleen irritant voor mensen in de zaal, maar dus ook voor de mensen op het podium. Deze zomer vroeg acteur Benedict Cumberbatch aan z'n publiek om geen foto's te maken.

Daarna vormden meer acteurs een groep tegen gebruik van mobiele telefoons in het theater: The Cumberphone Campaign. Ze zijn blij met de actie van het Jermyn Street Theatre, maar vinden toch dat theaters meer moeten doen om telefoons überhaupt ín de broekzak van bezoekers te houden.

Deel artikel: