Zandloper voor minister Asscher: #duurtlang

Jongerenvakbond Young & United liet vanmiddag een mega-zandloper achter op het werkadres van minister Asscher: het ministerie van Sociale Zaken. De boodschap: #duurtlang.

Vorig jaar beloofde minister Asscher met een voorstel te komen voor verhoging van het jeugdloon. "Maar we zijn bijna een half jaar verder en er is nog niets gebeurd", zegt actievoerder Bastiaan Meijer.

Het wettelijke minimumjeugdloon geldt voor jongeren van 15 tot en met 22 jaar. Volgens vakbond FNV, die achter Young & United zit, zou het afschaffen van het minimumjeugdloon voor iedereen van 18 jaar en ouder extra banen opleveren.

Young & United biedt zandloper aan.

Minister Asscher was buiten de deur. Hoe kan het ook anders als je op de bonnefooi een minister opzoekt. Maar hij heeft zeker sympathie voor de jongeren, laat zijn woordvoerder weten.

"De minister hoort de noodkreet van de jongeren, maar het blijkt erg moeilijk om hier iets aan te doen. De minister gaat er niet in z'n eentje over - dit moet door het kabinet en de Kamer. Het is geen onwil, de minister trekt gelijk op met de jongeren en wil iets aan de situatie veranderen."

Deel artikel: