In de rij voor Pinkpop-kaarten in Venlo

'Dit is de snelste kaartverkoop in de geschiedenis van Pinkpop'

Pinkpop is dit jaar mateloos populair. Bij de verkooppunten staan lange rijen en de weekendkaarten zijn al uitverkocht. Volgens organisator Jan Smeets is het drukker dan ooit.

"Dit is de snelste kaartverkoop in de 47 jaar geschiedenis van Pinkpop", zegt Smeets. "Het overtreft de verkoop van de Stones. Alleen hier in Geleen bij het kantoor staat al een rij van een halve kilometer."

De weekendkaarten voor drie dagen waren binnen een half uur uitverkocht. Nu moeten de mensen kiezen tussen de dagkaarten, zegt Smeets. "En ook die zijn never ever zo snel verkocht. Per dag zijn er 25.000 kaarten, daarvan zijn er nu zo'n 10.000 weg. Alle dagen zijn ongeveer even populair."

Grote namen

Pinkpop maakte deze week de tongen al flink los. Het festival heeft dit jaar veel grote namen: onder meer Paul McCartney, Lionel Richie en de Red Hot Chili Peppers maken hun opwachting. "Die grote namen helpen wel ja. En alle aandacht in de media deze week ook."

Toch blijft Smeets voorzichtig. "Ik ben wel wat gewend, en we moeten het nog organiseren. De kaartverkoop is maar een onderdeel, maar het is elk jaar weer spannend. Ik heb er vannacht gewoon niet van geslapen."

Deel artikel: