Viola Beach

'Het was de bedoeling dat Viola Beach de wereld ging veroveren'

De Britse band Viola Beach was veelbelovend maar moest nog doorbreken bij het grote publiek; zover kwam het niet. Afgelopen nacht kwamen alle vier bandleden en hun manager om bij een tragisch ongeval in Zweden.

De auto waar de band in zat zou van een openstaande brug zijn gereden en 25 meter naar beneden in een kanaal bij Stockholm zijn gestort.

Britse band komt om bij ongeluk

De band maakte Britpop-muziek en hoorde bij een stroom van jonge gitaarbandjes uit Groot-Brittannië.

"Het was een beginnende band. Ze hadden net een EP uitgebracht, dat is een klein album met een stuk of vier nummers", vertelt popjournalist Atze de Vrieze.

"Met die EP wilden ze zich voorstellen aan de muziekwereld en wilden ze heel veel showcases gaan doen", zegt Roosmarijn Reijmer, dj bij 3voor12 op 3FM. "Hun muzikale bestaan is in de knop gebroken."

Het was de bedoeling dat ze de wereld gingen veroveren.

Roosmarijn Reijmer, dj 3 FM

Viola Beach heeft nooit op Nederlandse festivals gestaan, maar de band was wel het voorprogramma van Blossoms, een andere Britse band die een stuk bekender is.

"We hebben op 3FM regelmatig het nummer 'Charlemange' van Blossoms gedraaid, vertelt Roosmarijn. " Viola Beach was supporting act bij optredens op festivals." Om die reden waren de bandleden en hun manager in Zweden. Ze zouden aanstaande vrijdag optreden in het voorprogramma van Blossoms op het Where's the music festival.

Veelbelovend

"Volgende maand stond de band gepland op het South by Southwest festival in Austin, Texas. Dat is een festival voor bandjes die op het punt staan door te breken", zegt Roosmarijn. "Ze wilden daarna een album maken en het was de bedoeling om een hele 'grote' te worden."

Op social media stromen de reacties binnen.

Deel artikel: