Wekdienst van 14 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, in het oosten en midden van het land komt sneeuw voor en het kan daardoor ook glad zijn. Verder blijft het vandaag bewolkt met wat lichte regen of sneeuw en een graad of 4.

Wat heb je gemist...

In het zuiden van Nieuw-Zeeland is een aardbeving geweest, met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Er is bijna geen schade, op een aantal plekken zijn rotsblokken in zee gevallen. Het was wel even schrikken voor het nabijgelegen Christchurch, waar vijf jaar geleden 185 doden vielen door een aardbeving

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Door een fout hebben klanten van een Shell-tankstation in Wilnis, de verkeerde brandstof getankt. RTV Utrecht meldt dat een tankwagen van de oliegigant per ongeluk diesel in een benzinetank heeft gepompt en benzine in een dieseltank. Meerdere automobilisten stonden vlak na hun tankbeurt stil.

In de Duitse plaats Bünde laat een onbekende op allerlei plekken enveloppen met briefjes van vijftig euro achter. Onder de ruitenwissers van auto's, in de brievenbus van een appartementencomplex, in de schappen en winkelwagentjes van een supermarkt: het geld duikt overal op. Ruim twintig geluksvogels hebben zich volgens WDR gemeld bij de politie.

Verder vandaag...

Het is vandaag Valentijnsdag: de dag van de liefde.
Vanmiddag wordt er weer geschaatst; het is de laatste dag van de WK afstanden in Kolomna. Op het programma staan de 500 meter bij de mannen, de 1.500 meter bij de vrouwen en de massastart bij zowel de mannen als vrouwen.

En er wordt weer gevoetbald; om 12.30 uur begint de eredivisiezondag met FC Groningen-Ajax. Om 14.30 uur gaan PEC Zwolle en Feyenoord op jacht naar eindelijk weer een zege en staat ook Excelsior-ADO Den Haag op het programma. Koploper PSV sluit de zondag af met de uitwedstrijd bij NEC.

Alle duels zijn live te volgen via Langs de Lijn en het liveblog op NOS.nl

Deel artikel: