Wekdienst van 12 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanochtend vroeg kan er hier en daar mist voorkomen. Later vandaag schijnt de zon, vooral in het zuiden. Het wordt een graad of 6.

Wat heb je gemist...

Over een week moet er een tijdelijke wapenstilstand ingaan in Syrië. Onder meer de VS en Rusland zijn het daarover eens geworden op een conferentie in München. De strijdende partijen moeten de gevechten afbouwen. Ook moet er snel humanitaire hulp op gang komen. Zodra er een wapenstilstand is, kunnen de vredesbesprekingen weer verder. De bombardementen op IS gaan in de plannen gewoon door.

De ministers Lavrov en Kerry in München

Zondag was Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer het mikpunt van bedreiging tijdens Ajax-Feyenoord en gisteravond was het weer raak tijdens een dartwedstrijd in de Premier League. Toeschouwers hielden tijdens de opkomst van darter Phil Taylor bordjes omhoog met de tekst "Kenneth NSB" en "Kenneth Vermeer Hangen" met een getekende pop. Zondag deed Vermeer aangifte van bedreiging. Een 26-jarige verdachte staat terecht.

De NS gaat na tien uur 's avonds 200 extra hoofdconducteurs en medewerkers in de nachttreinen inzetten. Zij worden deels betaald uit een bedrag van tien miljoen euro dat staatssecretaris Dijksma eenmalig uittrekt. Het geld is ook voor flexibele veiligheidsteams die 's avonds in treinen en ander openbaar vervoer kunnen worden ingezet. Dit lijkt hard nodig - in Amsterdam-Noord organiseerden buschauffeurs vanmorgen een wilde staking omdat ze zich bedreigd voelen na een reeks overvallen.

Verder vandaag...

Doet de rechter uitspraak in de zaak van de Utrechtse serieverkrachter. Het OM heeft zestien jaar cel geëist. Op Cuba vindt verder een historische ontmoeting plaats in de christelijke wereld: paus Franciscus en de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill ontmoeten elkaar. Duizend jaar geleden viel de katholieke kerk uit elkaar in deze twee stromingen.

Deel artikel: