Wekdienst van 11 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, Het is koud, 1 tot 2 graden boven nul. De komende dag zon, maar ook kans op een bui en de temperatuur loopt op tot een graad of 7.

Wat gebeurde er toen je sliep?

Zeven procent van de bijna 9000 Nederlandse gemeenteraadsleden overweegt te stoppen vanwege bedreiging. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Raadslid.NU, de vereniging voor raadsleden. Vooral rond het thema asielzoekers is het aantal bedreigingen toegenomen. Opvallend is dat vier op de tien keer de bedreigingen face-to-face werden geuit. Bijna de helft van de andere bedreigingen werd gedaan via sociale media.

De Rotterdamse gemeenteraad

Vannacht hebben de bonden en werkgeversorganisatie FME na maanden onderhandelen een principeakkoord gesloten over een cao in de grootmetaal. De circa 140.000 metaalmedewerkers krijgen meer zeggenschap over hun eigen werktijden en 5,9 procent meer loon.

Daar stond hij dan gisteravond: premier Rutte als stand-up-comedian en moppentapper tijdens de eerste Nederlandse Correspondents' Dinner. De uit de VS bekende elementen kwamen voorbij: zelfspot, grappen over bekenden, grappen over tegenstanders en grappen over de media. NOS op 3 maakte een selectie van de beste grappen.

Verder vandaag...

Start het proces tegen een 94-jarige bewaker van vernietigingskamp Auschwitz. Reinhold Hanning zou als bewaker van concentratiekamp Auschwitz medeplichtig zijn geweest aan de moord op zeker 170.000 mensen. Ook hoort een groep mannen die een noodopvang in Woerden bestormde wat hun straf zal zijn voor het bedreigen van 150 asielzoekers. Er zijn werkstraffen tot 180 uur geëist.

Deel artikel: