Wekdienst van 10 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Veel bewolking en af en toe nog buien. Het is maximaal 8 graden vandaag. De rest van de week blijft het wisselvallig en 's nachts neemt de kans op vorst toe.

Wat gebeurde er toen je sliep?

Asielzoekers opvangen in grote tentenkampen is onmenselijk, zeggen het College voor de Rechten van de Mens. In Heumensoord bij Nijmegen worden nu bijvoorbeeld duizenden vluchtelingen opgevangen in tenten. In zo'n grote groep is weinig privacy en rust en veel discriminatie.

De Amerikaanse voorverkiezingen zijn in de staat New Hampshire bij de Republikeinen gewonnen door Donald Trump. Bij de Democraten versloeg Bernie Sanders Hillary Clinton met een grote meerderheid. Het is de tweede staat waarin voorverkiezingen zijn gehouden.

Geen lease-bak, maar een e-lease-bakfiets. Da's in opkomst onder ondernemers. Een bestelbusje is handig, maar voor het rondbrengen van kleine bestellingen in een stad is een elektrische fiets toch praktischer.

Verder vandaag...

Politiek Den Haag goes Washington: in Amsterdam is vanavond het Correspondents' Dinner. Naar Amerikaanse traditie neemt premier Mark Rutte vanavond pers, politiek en zichzelf op de hak. De 'show' van Rutte is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Deel artikel: