Wekdienst van 7 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen! Een regengebied trekt naar het oosten weg. Daarna afwisselend wolken, zon en enkele buien. Er staat een stevige wind en het wordt 7 tot 10 graden.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft een langeafstandsraket gelanceerd, naar eigen zeggen om een satelliet in een baan om de aarde te brengen. Veel andere landen vermoeden dat het eigenlijk een test was van een raket die Amerika zou kunnen bereiken. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen.

Raketlancering Noord-Korea

In Irak zijn mogelijk burgerslachtoffers gevallen bij bombardementen door Nederlandse F-16's. De Nederlandse luchtmacht heeft tot nu toe 1300 keer een precisiewapen afgevuurd op IS-doelen in Irak en gaat IS binnenkort ook in Syrië bombarderen.

Eddy Wally, de zelfbenoemde Voice of Europe, koning van de charmezangers, is overleden. Hij is 83 jaar geworden. De Vlaamse zanger scoorde in de jaren 60 hits als Cherie en Als marktkramer ben ik geboren.

Het dodental van de aardbeving in Taiwan is opgelopen naar 23. Zestien mensen kwamen om doordat een flatgebouw instortte. Reddingswerkers hebben signalen gekregen van tientallen mensen die nog levend onder het puin liggen.

Reddingswerk na aardbeving Taiwan nog in volle gang

En verder vandaag...

Ajax speelt in Amsterdam tegen aartsrivaal Feyenoord. De 'Klassieker' is altijd een beladen wedstrijd. De druk ligt er bij beide ploegen misschien nog wel extra op, omdat zowel Ajax als Feyenoord een mindere periode achter de rug heeft. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Ajax én Feyenoord willen afrekenen met een mindere periode

Deel artikel: