Ov-chipkaart

Wekdienst van 5 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen! Eerst nog wat regen, maar vanmiddag op de meeste plaatsen droog. Het blijft bewolkt en het wordt 9 tot 11 graden. Morgen droog, maar zondag wisselvallig en flink wat wind.

Wat heb je gemist...

Ze hebben hun ov-kaart te laat ingeleverd. Dat zegt de Volkskrant. In totaal gaat het om 56 miljoen euro aan boetes. Als je studeert reis je gratis met het ov. Stop je met studeren maar gebruik je je ov nog, dan betaal je bijna 100 euro per halve maand. Pas na een maand krijg je een melding dat je in overtreding bent.

FC Utrecht heeft zich gisteravond als laatste geplaatst voor een plekje in de halve finales van het bekertoernooi. De Utrechters versloegen PSV vrij eenvoudig met 3-1. Daardoor speelt Utrecht in de volgende ronde tegen de verrassing van dit toernooi, ​VVSB uit Noordwijkerhout. VVSB-held Maikey Parami kijkt er naar uit: "Ik ben er nog nooit geweest, maar het is echt een prachtig stadion denk ik. We gaan er gewoon een groot feestje van bouwen".

De huurprijzen in de vrije sector zijn het afgelopen kwartaal gestegen met 5,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Uit cijfers van online huurplatform Pararius blijkt dat de prijzen vooral de laatste drie jaar zijn gestegen. Volgens Pararius komt dat mede doordat er een groot tekort is aan vrije sector-woningen.

"De huurmarkt is ongezond", zegt directeur Jasper de Groot.

Verder vandaag...

Je mag vanaf vandaag je gaspedaal iets harder intrappen op negentien stukken snelweg in ons land. Daar is de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur gegaan. Rijkswaterstaat verving de afgelopen dagen alle borden, bedekte ze, en mocht ze vannacht allemaal weer uitpakken.

Deel artikel: