Blijdschap bij Dirk Kuijt

Wekdienst van 4 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen! Vandaag verspreid over het land regen. In de middag wordt het droog, af en toe wat zon. Het wordt 6 tot 10 graden. Morgen af en toe regen en maximaal elf graden.

Wat heb je gemist...

'Syrië-overleg opgeschort omdat Assad aanvallen opvoert'

Syrie praat even niet meer over vrede. President Assad valt de oppositie nu nog meer aan met hulp van Rusland. Het overleg ligt nu even stil tot 25 februari, zegt de VN. Sinds het begin van de gesprekken vrijdag is er nog geen vooruitgang.

Opluchting bij Feyenoord. Na vijf nederlagen op rij was er gisteravond winst, in de kwartfinales van de KNVB-beker. In de verlenging werd Roda JC met 1-0 verslagen. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst is tevreden.

En groot feest bij amateurclub VVSB uit Noordwijkerhout. De club wist in de kwartfinale van de beker te stunten tegen FC Den Bosch. De 2-0 achterstand werd omgezet in 3-2 winst. Dat leidde tot ongeloof in de kantine.

Het aantal maatschappelijk bewuste consumenten is in de afgelopen jaren licht gegroeid. In 2002 boycotte 10 procent van de kopers bewust bepaalde producten om ethische of duurzame redenen; twee jaar geleden was dat 15 procent, blijkt uit onderzoek van het SCP. Nederland loopt met die cijfers wel achter op andere Europese landen.

Verder vandaag...

WikiLeaks-oprichter Julian Assange in 2014

WikiLeaks-oprichter Julian Assange zegt dat hij zich vrijwillig overgeeft aan de Britse politie als hij morgen zijn zaak tegen Groot-Brittannië en Zweden verliest. Hij zou dan na 3,5 jaar zijn schuilplaats verlaten. Groot-Brittannië wil Assange arresteren om hem uit te leveren aan Zweden, omdat hij daar wordt verdacht van verkrachting. Morgen bepaalt een commissie van de VN of Groot-Brittannië het recht heeft om hem te arresteren.

En blijft hulp bij zelfdoding strafbaar? Niet ziek zijn, maar wel dood willen omdat je klaar bent met het leven. Vandaag komt de commissie-Schnabel met een advies over hoe er moet worden omgegaan met dit soort gevallen.

Deel artikel: