Phil Anselmo treedt op met Down

Fortarock weert band Down om Hitlergroet frontman

De metalband Down is niet welkom op metalfestival Fortarock in Nijmegen. Zanger Phil Anselmo sloot het metalfestival Dimebash 2016 dit weekend af met de woorden white power én de Hitlergroet. Voor de organisatie van Fortarock reden om de band niet meer op het festival te willen.

Op dit filmpje is te zien hoe Anselmo zijn optreden afsluit. In de comments reageerde de zanger dat het ging om een grap, omdat ze witte wijn dronken op het podium. "Sommige mensen moeten echt een dikkere huid krijgen."

"Anselmo doet dit af als een dronkemansactie", zegt woordvoerder Robert Korstanje van Fortarock. "Maar dit gedrag heeft hij al eerder vertoond. Hij heeft zelfs shirts gedragen met extreem-rechtse uitingen."

Verder laat de organisatie weten dat er nauw overleg is geweest tussen de partijen. "Op basis daarvan is besloten om de act te cancelen. We willen duidelijk maken dat er geen ruimte is voor racisme of fascisme op FortaRock."

Op Facebook is niet iedereen het eens met de beslissing, hoewel anderen het weer toejuichen. Mensen vinden bijvoorbeeld dat het niet aan het festival is om hier over te oordelen. Anderen vragen zich af of andere zangers met wie de organisatie het niet eens is, dan ook maar weg moeten blijven.

Dave Mustaine ook maar cancelen omdat ieder weldenkend mens het niet eens is met zijn opvattingen?! Jammer hoor...

Joost

Klasse actie! Respect en lof. Phil is een recidivist op dit gebied en heeft echt grenzen overschreden. Hij moet het nu maar eens voelen dat het consequenties heeft en dat ie niet met een slap excuus achteraf overal mee weg komt.

Reno

HAHAHA nu is jullie festival nog kutter geworden ITG word een mooier feest!! fuck Fortacock

Menno

Grap of geen grap, dronken van witte wijn of niet. Wat hij deed kan niet. Goed dat jullie deze beslissing maakten!

Petra

Overigens is het excuus van Anselmo over de witte wijn volgens zijn metal-collega Robb Flynn van de band Machine Head onzin. Hij was bij het optreden en in een video op YouTube zei hij dit weekend al dat er geen witte wijn te bekennen was op het podium.

"Als dit Chad van Nickelback was, of Justin Bieber, zouden er koppen rollen", zegt hij.

Deel artikel: