Wekdienst van 3 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Vanuit het noorden komen er buien aan, soms met onweer en hagel. Aan zee waait het hard. Het wordt vijf tot zeven graden. Na vandaag wordt het weer warmer.

Wat heb je gemist?

Amerikaanse bloeddonoren moeten zeker een maand wachten met doneren als ze in een regio zijn geweest waar het zika-virus rondgaat. De kans is volgens het Amerikaanse Rode Kruis extreem klein dat iemand via bloed besmet raakt, maar het wil geen enkel risico nemen.

In een appartementencomplex was vannacht een explosie waarbij iemand brandwonden opliep. Bewoners van zeven appartementen moesten hun huis uit en zaten vannacht bij vrienden of familie. Waardoor de explosie in Alkmaar is veroorzaakt, is nog niet bekend.

Zuid-Korea heeft het noorden gewaarschuwd dat het een zware prijs moet betalen als ze doorgaan met de lancering van een satelliet. Critici zeggen dat de satelliet een excuus is om een langeafstandsraket te testen. Volgens het noorden is het ruimteprogramma bedoeld voor vreedzame doeleinden.

Verder vandaag...

Voetbal: Feyenoord kan het blazoen oppoetsen in de in de kwartfinales van de KNVB-beker tegen Roda JC. De ploeg verloor vijf competitiewedstrijden op rij.

Deel artikel: