Femke Van Den Driessche tijdens de race

Wekdienst 31 januari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is vandaag eerst droog, maar in de middag is er kans op regen. Het wordt een graad of 8.

Wat heb je gemist?

Duizenden vluchtelingenkinderen die naar Europa zijn gekomen, worden volgens de Europese politie-organisatie Europol vermist. Stafchef Brian Donald zegt in de krant The Observer dat sommigen mogelijk zijn opgehaald door familie, maar dat anderen misschien in handen zijn gevallen van criminele bendes of in de seksindustrie werken. "We weten simpelweg niet waar ze zijn, wat ze doen en in welk gezelschap ze zijn", aldus Donald.

"Dit is een schande", reageert de Belgische wielrenbondcoach Rudy de Bie op het bericht dat in de fiets van een van zijn pupillen een motortje is ontdekt. De internationale wielerunie UCI vond in de reservefiets van Femke Van den Driessche, een van de deelneemsters aan het WK voor vrouwen onder 23, een aandrijving onder haar zadel. Het is de eerste keer dat deze vorm van 'mechanische doping' wordt vastgesteld.

Verbazing in crosswereld over motortje

Stropers hebben in het Maswa Game Reserve Tanzania een Britse helikopterpiloot doodgeschoten. De piloot, Roger Gower, kon zijn toestel nog aan de grond zetten, maar stierf kort daarna. De stropers zijn gevlucht. Ze waren waarschijnlijk op jacht naar olifanten.

Verder vandaag...

In Genève staat voor vandaag een gesprek gepland tussen een delegatie van de Syrische oppositie en VN-gezant Staffan de Mistura. De oppositie wilde aanvankelijk niet naar Zwitserland komen, maar kwam gisteren toch nog opdagen. Ze proberen daar de vredesgesprekken op gang te brengen.

'De oppositie wil niet onderhandelen met de Syrische regering'

Prinses Beatrix viert vandaag haar 78ste verjaardag. Omdat haar verjaardag op een zondag is, gaat de vlag niet uit. Dat gebeurt morgen alsnog. Ze viert haar verjaardag vermoedelijk in familiekringen.

Deel artikel: