Kensington treedt op voor het Glazen Huis van 3FM

Het was een topjaar voor de Nederlandse muziek

  • Arno Leblanc

    verslaggever NOS op 3

  • Anic van Damme

    Presentator, verslaggever NOS op 3

  • Arno Leblanc

    verslaggever NOS op 3

  • Anic van Damme

    Presentator, verslaggever NOS op 3

De Nederlandse muziekwereld heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg met meer dan 10 procent. Volgens brancheorganisatie NVPI is het 25 jaar geleden dat de markt zo hard groeide.

Voor het eerst in jaren is de omzet uit fysieke producten als cd's en vinyl niet afgenomen. Maar de groei komt vooral voort uit de toegenomen populariteit van streamingdiensten. De omzet daaruit groeide met ruim 33 procent.

Daarmee passeert de digitale muziekmarkt (52 procent) de fysieke (48 procent). En dat terwijl de inkomsten uit betaalde downloads met ruim 20 procent daalden.

#WeRock

Nederlandse acts hadden een flink aandeel in het succesjaar van de muziekindustrie. Hoewel nog lang niet alle beroepsmuzikanten kunnen rondkomen staan artiesten als Dotan, Kovacs en Racoon hoog in de lijst van bestverkochte albums. Maar Kensington gaat ’t het lekkerst: zij waren op Spotify de meest gestreamde band.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

NOS op 3 sprak de Utrechtse formatie backstage vóór een uitverkocht concert in de Ziggo Dome. Check hieronder de special We Rock!

Deel artikel: