Voedselfoto op social media van Assad-aanhanger

Aanhangers Assad pesten uitgehongerde Syriërs

Schalen met olijven, broodjes, verse groenten: op Twitter en Facebook worden sinds vrijdag foto's van voedsel gepost onder de hashtag متضامن_مع_حصار_مضايا. Dit betekent 'solidariteit met de belegering van Madaya'. Aanhangers van het Syrische regime zitten achter de actie.

Hiermee willen ze de uitgehongerde inwoners van de stad nog eens extra bespotten, zo schrijft The Independent.

De actie is begonnen nadat de Syrische president Assad afgelopen vrijdag toestemming had gegeven voor humanitaire hulp aan Madaya. De bewoners daar zijn afgesloten van de buitenwereld en hebben in sommige gevallen niets meer te eten.

Het is maar de vraag of de inwoners van Madaya zelf wat meekrijgen van de foto's, maar van buitenaf is er veel kritiek op.

Het stadje Madaya is in handen van opstandelingen, maar wordt omsingeld door troepen van president Assad.

Huisdieren

Ondervoede bewoners moeten soms hun eigen huisdieren of kamerplanten opeten om in leven te blijven. Volgens Artsen zonder Grenzen zijn er zeker 23 mensen omgekomen in de stad.

De 7-jarige Mohammed Fares eet al 4 dagen niets

Het Rode Kruis en de Verenigde Naties zullen waarschijnlijk maandag naar Madaya en nog twee nabij gelegen dorpen gaan voor humanitaire hulp. Eerder werd gemeld dat de hulpkonvooien morgen al in de plaatsen aankomen, maar dat is volgens persbureau Reuters verschoven naar maandag.

Deel artikel: