Mais met drugssporen

Wekdienst van 9 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, er is veel bewolking maar vanmiddag krijgen we ook zon. Het wordt 4 graden in Groningen en 8 in Zeeland. Komende nacht gaat het regenen en morgen opnieuw zon bij een graad of 9.

Wat heb je gemist?

In Someren in Brabant zijn in nog niet geoogste mais sporen van mdma gevonden, de stof waarmee xtc wordt gemaakt. Op een naastgelegen boerderij is vorig jaar een xtc-lab ontmanteld. Milieudeskundigen gingen er tot nu toe vanuit dat drugsafval niet door planten wordt opgenomen. De deskundigen denken dat mensen er niet ziek van worden als ze de mais eten.

De opgepakte Mexicaanse drugsbaas El Chapo is met een helikopter onderweg naar de gevangenis waar ie zes maanden geleden uit ontsnapte. Toen kon hij wegkomen door een tunnel. De leider van een berucht drugskartel komt nu in een extra beveiligde cel.

Drugsbaas El Chapo weer opgepakt

In de jachthaven van het Limburgse Wessem is vannacht een loods met boten uitgebrand. De brandweer is nog bezig met nablussen. Vorig jaar waren er ook grote branden in Limburgse jachthavens, waaronder die van Wessem. Toen ging het om brandstichting en werden meerdere mensen aangehouden.

Een loods met boten in de jachthaven van Wessem staat in brand.

Zondag mogelijk voedselhulp voor Syriërs

Hulporganisaties hopen vanaf morgen eten en medicijnen te kunnen brengen naar drie belegerde steden in het zuiden en noorden van Syrië. De bewoners zijn afgesloten van de buitenwereld en hebben niet of nauwelijks te eten. Eén van de steden is Madaya. Sommige bewoners in die stad moeten hun eigen huisdieren opeten om te overleven.

Verder vandaag...

Sven Kramer en Ireen Wüst strijden in het Wit-Russische Minsk voor de Europese titels allroundschaatsen. De wedstrijden zijn te volgen op NOS.nl en op NPO 1 live te zien vanaf 12.50 uur.

De volleybalvrouwen staan in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Turkije. Ze spelen tegen Rusland. De wedstrijd is vanaf 18.25 uur live te volgen op NOS.nl en NPO 2.

Deel artikel: