Pinguïns in Zurich

Niet uitglijden? Pinguïns weten hoe

In de drie noordelijke provincies blijft het spekglad. Er zijn tientallen ongelukken gebeurd, thuiszorgmedewerkers kunnen niet bij iedereen langs en als je van plan bent eten thuis te laten bezorgen, dan kan dat moeilijk worden. Honderden restaurants die dat in de noordelijke provincies doen, bezorgen vanavond niet.

Je kunt dus veel beter thuisblijven en nog een blik soep uit de kast trekken. Moet je er echt nog uit, dan is er maar één oplossing: wandelen als een pinguïn. Dat klinkt minder serieus dan het is, maar pinguïns hebben een aantal trucjes waardoor ze minder vaak om tuimelen als het glad is.

“Pinguïns lopen met hun voeten uit elkaar. Eigenlijk een beetje zoals Charlie Chaplin. Dat heeft te maken met de verhouding tussen lengte en breedte van je lichaam", zegt Marc Damen, directeur van Blijdorp. "Als je die verhouding optimaliseert, is de kans dat je glijdt kleiner.”

Belangrijke tips van pinguïns

"Pinguïns leunen iets naar voren met hun lichaam. Als je dan begint uit te glijden, is het makkelijker om weer overeind te komen", zegt Damen. "Als je als je zo recht als een liniaal loopt en je begint met glijden naar achter, kan je dat niet meer opvangen.”

Ondanks deze tips is uitglijden nog steeds mogelijk. Dat doen de waggelende vogels ook. “Pinguïns hebben ook een relatief ronde vorm, zodat ze de klappen van vallen beter op kunnen vangen.”

Deel artikel: