Een vrouw maakt Chuchuk

Worst vergelijken met paardenpenis: Kirgizië vindt dit niet grappig

De lokale worst vergelijken met het mannelijke geslachtsdeel van een paard; dat vinden ze in Kirgizië niet zo leuk. Een Schotse mijnwerker die daar gestationeerd was, zette de vergelijking op z'n Facebookpagina met daarbij een foto van collega's die in de rij stonden voor het paardenworstje, genaamd Chuchuk.

Nu wordt hij het land uitgezet, zo meldt de BBC.

Michael Mcfeat

De Schot, Michael McFeat, vierde oudejaarsavond bij de Kumtor goudmijn, samen met z'n collega's. Hij omschreef de avond op z'n FB-pagina als een fantastisch nieuwjaarsfeest en zei het volgende over de worst:

De Kirgizische mensen staan in de rij voor hun specialiteit, de paardenpenis.

FB-bericht van de Schotse mijnwerker

Twee dagen later haalde hij het FB-bericht weg en in de plaats daarvan schreef hij een nieuw bericht waarin hij zich verontschuldigde voor de vergelijking. "Ik heb nooit iemand willen beledigen en het spijt me zeer want dit was niet mijn intentie. De mensen op de foto hadden er niks mee te maken."

Volgens een lokaal radiostation heeft de Schot met z'n actie veel onvrede en wrok veroorzaakt bij de lokale bevolking. Zijn excuses maakten dan ook niet veel meer uit. Een rechter oordeelde dat hij het land uit moet. Hoewel dat volgens BBC Azië niet vanwege de 'grap' is, maar omdat z'n papieren niet in orde zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Groot Brittannië heeft contact met de lokale overheid in Kirgizië over de aangehouden Schot.

Deel artikel: