'The Scientist'

Hoe Edward Norton 300.000 dollar regelt voor zieke Syrische vluchteling

Acteur Edward Norton was zo geraakt door een verhaal over een Syrische vluchteling, dat hij een crowdfunding-campagne is gestart. De vluchteling vertelde zijn verhaal op de Facebook-pagina Humans of New York en kreeg honderdduizenden reacties.

De man, die The Scientist wordt genoemd, was wetenschapper in Syrië. Hij raakte z'n vrouw, dochter en andere familieleden kwijt bij een bombardement. Hij vluchtte naar Turkije met zijn twee andere kinderen en zit daar nu in een vluchtelingenkamp.

The Scientist is ernstig ziek: hij heeft kanker, maar ziekenhuizen in Turkije kunnen hem niet behandelen. Dus gaat hij binnenkort naar Amerika. "Ik denk nog steeds dat ik een verschil kan maken in de wereld. Ik heb een aantal uitvindingen en ik hoop dat ik daar in Amerika patent op kan krijgen", vertelt hij aan Humans of New York. "Ik wil gewoon weer aan het werk, weer een mens zijn."

De reactie van Obama op het verhaal van de man

Acteur Edward Norton was zo geraakt door het verhaal dat hij een bericht stuurde aan de mensen achter de pagina. "Dit verhaal maakte me aan het huilen. Deze man is zo veel verloren dat het andere mensen moedeloos zou maken. Maar hem niet: hij wil nog steeds heel graag de kans om iets bij te dragen aan de wereld", schreef hij.

Dus startte Norton een crowdfund-pagina. "Doneer alsjeblieft de prijs van twee koppen koffie", schrijft hij daar. "We kunnen deze man en zijn familie helpen met het heropbouwen van hun bestaan en zijn behandeling betalen." Het helpt: inmiddels is er bijna 300.000 dollar opgehaald, omgerekend 273.000 euro.

The Scientist
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'
Het verhaal van 'The Scientist'

Deel artikel: