Safyre

Ernstig verbrande Safyre (8) wil zo veel mogelijk kerstkaartjes

Safyre Terry uit New York verloor haar vader, zusje en twee broertjes in 2013 doordat hun huis in brand werd gestoken. Omdat ze dit jaar Kerst moet vieren zonder haar familie, roept haar tante nu iedereen op haar een kerstkaartje te sturen.

Dat Safyre nog leeft, heeft ze te danken aan haar vader. Toen brandweerlieden het levenloze lichaam van haar vader optilden, lag zij onder hem, verstrengeld in zijn armen.

Toch hield ze er flinke verwondingen aan over. 75 procent van haar lichaam is verbrand en ze heeft haar rechterhand en linkervoet verloren.

Ik kan niet wachten om de boom vol te hangen.

Safyre Terry

Normaal gesproken bracht Safyre Kerst door met haar familie. Maar omdat dat nu niet meer kan, wil ze graag met andere mensen contact hebben. Via kerstkaarten.

Haar tante Liz Dolder, die de voogdij over Safyre heeft, besloot een boom te kopen om de kerstkaartjes aan op te hangen. "Ik kan niet wachten om 'm vol te hangen", zei Safyre nadat ze de boom voor het eerst had gezien.

Haar tante wilde Safyre behoeden voor een teleurstelling. "Schatje, dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. We krijgen misschien tien kaartjes dit jaar. Om de boom te vullen, zijn er minstens 100 nodig."

Om de wens van Safyre toch te vervullen, plaatste haar tante een bericht op Facebook waarin ze haar vrienden opriep een kerstkaart te sturen.

De Facebookpost van de tante van Safyre

Na een moeizame start, gaat het nu hard. De post is duizenden keren gedeeld en geliket. Ook op Imgur krijgt de actie veel aandacht. En de kaartjes stromen binnen.

  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor
    Safyre hangt samen met haar vrienden de kaartjes in de boom
  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor
  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor
  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor
  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor
  • Facebook.com/Schenectadyssupersurvivor

"Het is overweldigend", zegt Dolder tegen The Washington Post. "De wereld is soms verschrikkelijk, maar als je dan ziet hoe alles samenkomt voor haar, dan is dat niet met woorden te beschrijven. Ik ben zo ontroerd."

65 operaties

De afgelopen jaren is Safyre 65 keer geopereerd. Eerder dit jaar werd haar voet geamputeerd. De komende maanden vinden er weer enkele ingrepen plaats, dit keer aan haar gezicht en nek.

Wat Safyre zelf van alle kaartjes vindt? Ze is blij. Heel blij. Dat bewijst ook deze foto:

Deel artikel: