Foto van Adele
Aangepast

Zo scoor jij je kaartje voor Adele

Wil je vandaag kaartjes scoren voor Adele? Dan ben je niet de enige. Op Facebook alleen al hebben meer dan 100.000 mensen aangegeven erheen te willen. Om 10.00 uur begint de kaartverkoop voor haar twee concerten in de Ziggo Dome op 1 en 3 juni.

Een beetje geluk moet je wel hebben. Het concert kan namelijk theoretisch gezien direct uitverkocht zijn.

Het systeem werkt als volgt: iedereen die voor 10.00 uur op de site is, staat in een soort virtuele wachtkamer. Als de klok slaat krijgt iedereen in die wachtkamer een willekeurige plek in de wachtrij. Het maakt dus niet uit of je om 6.00 uur al bent ingelogd of om één minuut voor tien.

Als mensen hun bestelling niet afmaken, komen de tickets weer vrij.

Martin Verhorst, Mojo Concerts

Stel dat er 5000 wachtenden in de 'virtuele wachtkamer' staan en die bestellen na tienen allemaal vier kaarten, dan worden er al meer kaarten gevraagd dan de bijna 15.000 die per concert beschikbaar zijn.

Gelukkig gaat het in de praktijk bijna nooit zo, zegt Martin Verhorst, woordvoerder van concertorganisator Mojo. "Mocht je geen tickets hebben kunnen krijgen, blijf het dan proberen in de loop van de ochtend. Als mensen hun bestelling niet afmaken worden de tickets weer vrijgegeven."

Zo maak jij de meeste kans om Adele kaarten te scoren

Verslaggever Arno Leblanc is vanochtend bij Adele-fan Elfi Voorhuis, om mee te kijken bij haar quest for tickets. Tussen 9.00 en 10.00 uur kun je bij NOS op 3 op 3FM horen hoe dat verloopt.

Gisteren was de pre-sale voor die-hard fans, enkele honderden hebben al een ticket kunnen kopen.

En ohja, je moet ook nog even geld hebben, tickets gaan vanaf 64,90 euro in de verkoop. Als je mooi vooraan wilt zitten mag je 124 euro aftikken.

Deel artikel: