Willem Holleeder

'Holleeders zus moest de moord op haar eigen man betalen'

Was het gisteren nog Astrid Holleeder die getuigde tegen haar broer Willem, vandaag is het de beurt aan zus Sonja. Ze zegt dat ze het aan haar kinderen verplicht is dat haar broer Willem Holleeder wordt gestraft voor de moord op hun vader, Cor van Hout.

Volgens Sonja Holleeder moest ze van haar broer de moordenaars van haar eigen man betalen.

Sonja moest vervolgens haar eigen huis in Spanje afstaan, om zo de moordenaars te betalen.

Holleeder wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Cor van Hout (2003), onderwereldbankier Willem Endstra (2004) en crimineel John Mieremet (2005). Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van drugshandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006).

Sonja heeft net als haar zus Astrid, geluidsopnames gemaakt van gesprekken met haar broer.

Holleeder had ook een lijst, volgens Sonja, van mensen die nog 'gedaan' moesten worden, zoals Danny K.

Na de getuigenverklaringen van Sonja was het vanmiddag de beurt aan Sandra den Hartog. Ze was getrouwd met de zware crimineel Sam Klepper, die in 2000 werd geliquideerd. Later was ze ook nog enige tijd de vriendin van Willem Holleeder.

Het liquidatieproces gaat over zeven afrekeningen in de Amsterdamse onderwereld. Holleeder staat in deze zaak niet terecht.

Tegen Holleeder loopt een afzonderlijk proces. De twee zussen van Holleeder en zijn ex-vriendin worden ook in dat proces gehoord. Die verhoren zijn besloten.

Deel artikel: