Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: gezonken IJsselmeer-jacht, schietpartij Colorado, nieuw kerstrecord

Goedemorgen,

De zon gaat schijnen vandaag, maar de wind waait stug door. Het wordt 6 tot 8 graden. Vanavond regen en opnieuw een stevige bries. Morgen zacht met 11 tot 12 graden.

De zoekactie naar de opvarenden van het jacht dat gisteren zonk op het IJsselmeer gaat vandaag verder. Volgens de laatste informatie waren er twee opvarenden aan boord, meldt de Kustwacht. Gevreesd wordt dat ze niet meer in leven zijn.

Doden bij schietpartij abortuskliniek Colorado

Bij een schietpartij in een abortuskliniek in de Amerikaanse staat Colorado zijn zeker drie doden gevallen. Volgens lokale media gaat het om twee burgers en een politieagent. Negen mensen raakten gewond, onder wie vijf politieagenten. Zij zijn buiten levensgevaar. De schutter hield zich schuil in de kliniek en liet zich na een paar uur arresteren.

Politieagent in de buurt van de kliniek

Australiër breekt kerstrecord met 518.838 lampjes

Een Australiër heeft het wereldrecord voor de meeste lampjes in een kerstboom op zijn naam geschreven. David Richards uit Canberra hing 518.838 lampjes in een 22 meter hoge stalen boom. Het record was al vijf jaar in handen van Universal Studios in Japan. De 36 meter hoge boom in Osaka had 374.280 lampjes.

Verder vandaag

Het Amsterdam Light Festival gaat van start. Tijdens het lichtfestival zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van kunstenaars. Prinses Beatrix verzorgt de opening.

Deel artikel: