Collecteren voor het Nationaal MS Fonds

Geen kleingeld... en dus minder geld in de collectebus

We geven minder geld aan collectanten die langs de deur komen. Vijf jaar geleden was het nog ruim 60 miljoen euro, vorig jaar was dat bedrag meer dan gehalveerd. De verwachting is dat het bedrag ook dit jaar verder daalt.

Hoe dat komt? Mensen hebben minder kleingeld in hun portemonnee en ze doen 's avonds de deur minder snel open. Deze week is het de beurt aan het Nationaal MS Fonds om langs de deuren te gaan. Verslaggever Yannick Eling liep vanmiddag mee met een rinkelende collectebus:

Op sommige plaatsen in Nederland word je met open armen ontvangen als je met een rammelende bus voor de deur staat. Op andere plekken klapt de deur zo terug in je gezicht, als die überhaupt al opengaat. Duidelijk is dat de collectebus in de grote steden niet zoveel zin heeft. Daar kan je beter vragen of ze online iets kunnen missen.

Waar wordt het meest en het minst opgehaald?

Gek genoeg gaat die trend van het minder in de collectebus gooien helemaal aan het Nationaal MS Fonds voorbij. Zij zien als een van de weinige sinds 2005 de inkomsten juist elk jaar stijgen. In het eerste jaar haalde het fonds nog slechts 42.000 euro op. Afgelopen jaar was dat bijna een miljoen.

Nationaal MS Fonds

Deel artikel: