Gevolg van het kussengevecht

Geen kussengevechten meer voor Amerikaanse kadetten

Het is afgelopen met kussengevechten voor militairen van de Amerikaanse militaire academie West Point. Het Amerikaanse leger heeft 't verboden. En dat deden ze niet zonder reden: eind augustus raakten 30 mensen gewond bij het spelletje.

De verwondingen: gespleten lippen, minstens één botbreuk, schouders uit de kom en bewusteloze kadetten. Er werd gezegd dat dit kwam doordat er harde objecten, zoals helmen in de kussens waren gestopt. Maar volgens een officieel rapport komen de verwondingen door het gebruik van ellebogen en valpartijen.

Ouderejaars zouden de kadetten hebben aangemoedigd om door te gaan, ook als ze al op de grond lagen. Velen droegen beschermende kleding en dat zou volgens de staf van West Point agressiviteit hebben oproepen.

Vrij snel na de bloederige bedoeling kwam er al een tijdelijk verbod op de kussengevechten. Nu is dat verbod dus officieel en voor altijd.

"Het is nu officieel verboden en we doen er alles aan om er zeker van te zijn, dat zowel de faculteit, de staf , leiders, de kadetten en iedereen op West Point weet dat het niet meer mag." ​

Robert Caslen, luitenant generaal bij West Point

Kussengevechten zijn voor de eerstejaars militairen traditie na een zomer bikkelen tijdens zware trainingen. Volgens het leger bestaan de kussengevechten sinds 2001, maar volgens The New York Times bestaan ze al veel langer.

Het leger vond de gevechten in eerste instantie goed voor de spirit van de militairen, maar maakt er nu dus definitief een einde aan.

Deel artikel: