Goedemorgen

Wekdienst: Chicago, auto's en privacy en Brussel

Goedemorgen,

Vooral in de kustprovincies buien. Pas tegen de avond wordt het droger. Het wordt zes tot tien graden. Morgen vrij droog en een graad of acht.

Wat heb je gemist?

Honderden mensen demonstreerden tegen politiegeweld, naar aanleiding van een filmpje waarin een blanke politie-agent een zwarte tiener doodschiet. De agent zei dat de jongen hem met een mes aanviel. De agent is opgepakt en wordt vervolgd voor moord.

Protesten Chicago na vrijgeven beelden schietpartij

Veel auto's slaan allerlei data op en versturen die naar de fabrikant. Zoals informatie over parkeerplekken, routes en bestemmingen. Vervolgens kunnen die aan allerlei commerciële bedrijven worden gegeven zegt de ANWB, en daar zou je toestemming voor moeten geven.

2345 ANWB

Reisorganisatie TUI vliegt de komende maanden niet naar Sharm el Sjeik in Egypte. Tot zeker 1 april gaan er geen vluchten die kant op. Dat komt door de aanslag op een Russisch vliegtuig, vorige maand. Daardoor zijn er veel minder boekingen. Volgens TUI hadden enkele honderden mensen al geboekt. Zij mogen kosteloos annuleren of omboeken.

Verder vandaag

En ook de metro rijdt weer. Er zijn vijfhonderd extra agenten in de Belgische hoofdstad en extra militairen op straat. Ook hebben scholen speciale veiligheidsinstructies gekregen. Gisteren spraken we met een student in Brussel.

De Belgische politie is nog steeds op zoek naar Salah Abdeslam, die op de vlucht is na de aanslagen in Parijs. De politie denkt dat hij in Brussel zit. Daarom geldt nog steeds het hoogste dreigingsniveau.

Deel artikel: