Dit is het script voor een lekker lui werkleventje

Dus jij bent liever lui dan moe op je werk? Dan zou je er misschien goed aan doen een cursusje programmeren te volgen.

Een Russische programmeur heeft namelijk scripts geschreven waardoor 'tijdrovende klussen' op zijn werk zijn geautomatiseerd. Zoals bijvoorbeeld het zetten van een bakkie koffie.

De scripts zijn vanuit het Russisch vertaald naar het Engels en populair op GitHub, een van de grootste websites waarop programmeurs software kunnen delen.

Alles langer dan 90 seconden

Op het Russische techplatform bash.im staat dat de scripts van iemand zijn die net is vertrokken naar een ander bedrijf. Een oud-collega stuitte even later op de scripts.

Volgens hem was hij iemand die altijd op de zaak te vinden was. "Hij leefde echt in het bedrijf. Als een handeling langer dan negentig seconden duurde, dan schreef hij er een script voor zodat het werd geautomatiseerd."

En dan kun je dus ineens het volgende:

Smack-my-bitch-up.sh

Met dit script werden sms'jes naar zijn vrouw gestuurd die meldden dat hij tot laat aan het werk zou zijn. En bij elk bericht werd dan automatisch een reden toegevoegd, bijvoorbeeld dat iemand "het systeem weer had verkloot". Het sms'je ging de deur uit als de man na 21.00 uur nog actief was op de server van zijn werk.

Het script van een standaard sms'je

Kumar-asshole.sh

De programmeur baalde van een collega die veel fouten maakte. Speciaal voor hem creëerde hij dit trucje. De tool scande mails van de man op woorden als 'help', 'probleem' en 'sorry'. Als die woorden werden gevonden, werd het systeem van de man direct naar de vorige back-up teruggezet, zodat hij weer aan het werk kon. Ook ging er een autoreply uit met als standaardtekst: "Geen zorgen maat, wees voorzichtig de volgende keer."

Hangover.sh

Als de man voor kwart voor negen 's ochtends niet was ingelogd op zijn werk, werd er automatisch een mailtje de deur uitgestuurd waarin hij zichzelf ziek meldde. En natuurlijk werd er elke keer een andere smoes gebruikt.

Fuckingcoffee.rb

Als dit script wordt geactiveerd, duurt het precies 24 seconden voordat de koffieautomaat een beker met koffie met melk heeft gevuld. Dat is precies even lang als de man erover deed om naar de koffieautomaat te lopen.

Het script voor het zetten van koffie

Deel artikel: