Gilles en Marianne

Gedode Fransman verrast vrouw met 200 rozen

In Le Bataclan redde de Fransman Gilles Leclerc (32) het leven van zijn vrouw Marianne door zich bovenop haar te storten om haar te beschermen. Een heldendaad die hij met de dood moest bekopen. Toch ontving Marianne dagen later toch nog 200 rozen die hij voor haar had besteld.

CNN maakte een video met Gilles' moeder en zus die vertellen over hun verlies en het verhaal van de gigantische bos bloemen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Gilles was een grote fan van Eagles of Death Metal. Vlak voor het optreden postte hij nog een selfie van zichzelf en zijn vrouw Marianne Labanane.

"Hij was zo lief, zorgzaam en gevoelig, hij stond altijd voor zijn familie klaar", zegt zijn moeder Nelly.

Na de aanslag was het lang onduidelijk of Gilles nog in leven was. "We hebben drie dagen naar hem gezocht", zegt zijn moeder, met wie hij een bloemenwinkel runde. "Al die tijd bleven we hoop houden." Hun hoop vervloog toen bekend werd dat zijn lichaam was geïdentificeerd.

Ook op social media zochten mensen mee naar Gilles. De selfie die hij op Instagram had gepost ging viral. De foto kreeg meer dan tienduizend likes en duizenden comments.

"Ik heb me nog nooit zo betrokken gevoeld bij een vreemde", reageerde iemand op Instagram. "Je vertegenwoordigde op een bepaalde manier alle muziekliefhebbers. We genieten allemaal van muziek, we houden allemaal van muziek. Ik hoop dat je dat tot het laatste moment hebt gevoeld."

De 200 rozen van Gilles voor zijn vrouw Marianne

Maar met zijn dood was het verhaal dus nog niet afgelopen. Terwijl zijn familie en vrouw rouwden, werden er 200 rozen bezorgd. Een verrassing voor Marianne, om hun trouwdag te vieren.

"Ze waren soulmates", zegt moeder Nelly tegen CNN. "Met die bloemen wilde hij zijn liefde voor haar tonen", vult Gilles' zus Alexandra aan. "Helaas kon hij ze haar niet zelf meer geven. Wij hebben zijn laatste cadeau aan zijn vrouw moeten overhandigen." Vanavond houdt de familie een dienst om Gilles te herdenken.

Deel artikel: