Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: Brussel, New Orleans en Duurste file

Goedemorgen,

Het kan glad zijn vanochtend, daarom heeft het KNMI code geel afgegeven. Oppassen dus op de weg. Het wordt vier tot zeven graden met flink wat zon.

Wat heb je gemist?

Bij verschillende anti-terreuracties in Brussel en Charleroi zijn 16 mensen opgepakt. Hun identiteit is niet bekendgemaakt. Volgens het federaal parket is de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam niet één van de zestien arrestanten. De metro, scholen en universiteiten blijven dicht in Brussel. De Belgische premier vreest nog steeds voor een aanslag in de Belgische hoofdstad. Daarom geldt ook vandaag het hoogste dreigingsniveau.

In New Orleans zijn zeker 16 gewonden gevallen bij een schietpartij. Het gebeurde tijdens de opname van een muziekvideo in een park, waar geen vergunning voor was afgegeven. Er zouden twee schutters zijn, waarom die schoten is niet bekend. Tijdens de opnamen waren zeker 500 mensen in het park.

De politie verzamelt bewijs bij het park in New Orleans

De duurste file van Nederland staat op de A58 tussen Breda en Eindhoven. Dat traject kostte de transportsector bijna 8-en-een half miljoen euro en staat daarmee op nummer één van de jaarlijkse filelijst. Het is volgens Transport en Logistiek Nederland moeilijk te verklaren waarom de A58 op de eerste plek staat. Er zijn op deze weg geen grote werkzaamheden geweest. In de top 20 staan vooral veel snelwegen uit Zuid-Holland en Gelderland.

Online gokken op sportwedstrijden wordt legaal, maar er komen wel strenge regels. De Tweede Kamer wil zo voorkomen dat wedstrijden worden gemanipuleerd. VVD en PvdA vinden dat gokken op sportevenementen niet mag worden toegestaan als de weddenschappen zich makkelijk lenen voor matchfixing, manipulatie en omkoping. Waarschijnlijk praat de Tweede Kamer volgend jaar over de nieuwe gokwet.

Verder vandaag

In Egypte zijn er parlementsverkiezingen. Voor veel kiezers is veiligheid en terrorisme het belangrijkste thema, omdat toeristen veel geld meebrengen. Ze blijven nu weg nadat IS een Russisch vliegtuig liet neerstorten in de Sinaï woestijn. De uitslag is er waarschijnlijk pas vlak voor de kerst.

Deel artikel: