Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst Eagles of Death Metal, Krim, Turkish Airlines, Bloemen

Goedemorgen!

In het westen een enkele bui, soms met hagel of onweer. Verder vrijwel overal droog, met af en toe zon. Het wordt maximaal 7 graden.

Wat heb je vannacht gemist?

De Eagles of Death Metal hebben hun eerste interview gegeven sinds hun optreden in concertzaal Le Bataclan in Parijs, waarbij 89 mensen om het leven kwamen.
Bandleden Jesse Hughes en Josh Homme, die de vaste kern van de band vormen, hebben gesproken met de oprichter van Vice.com, Shane Smith. In een fragment van het gesprek dat op Vice.com te zien is, wordt duidelijk dat de bandleden zeer aangedaan zijn.

De Eagles of Death Metal in Le Bataclan, enkele momenten voor de aanslag

Vlucht Turkish Airlines wijkt uit na bommelding

Een vliegtuig van Turkish Airlines dat van New York onderweg was naar Istanbul is na een bommelding uitgeweken naar Canada. Het toestel is veilig geland in Halifax en alle 256 passagiers en de bemanning zijn van boord gehaald. De politie onderzoekt het toestel en de bagage met honden die getraind zijn in het vinden van explosieven.

Op de Krim is op sommige plaatsen weer stroom. Het hele schiereiland werd vannacht getroffen door een storing, waardoor twee miljoen mensen zonder elektriciteit zaten. De noodtoestand is uitgeroepen. Volgens het officiële Russische persbureau TASS is een aantal hoogspanningsmasten opgeblazen. Of de masten echt zijn gesaboteerd en wie daar dan achter zit, is nog onduidelijk. Twee van de masten waren vrijdag al uitgevallen, na explosies die mogelijk het werk waren van tegenstanders van de Russen.

Ted-Jan Bloemen heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City een nieuw wereldrecord geschaatst op de 10 kilometer. Bloemen, die voor Canada uitkomt, reed 12.36,30. Hiermee brak hij het acht jaar oude record van Kramer van 12.41,69. Kramer reed zelf ook mee en werd tweede met 12.44,26.

Ted-Jan Bloemen zette in de rit voor Kramer-Bergsma het wereldrecord op zijn naam

Dit gebeurt er verder vandaag:

Voetbal

Er wordt weer een aantal eredivisie-wedstrijden gespeeld: Feyenoord-FC Twente in Rotterdam, Heracles Almelo-Excelsior, NEC-FC Utrecht en ADO Den Haag-Vitesse.

Schaatsen

En er wordt ook weer geschaatst in Salt Lake City. Vanavond rijden onder meer de vrouwen de 1000 meter en de mannen hebben de 500 meter sprint voor de boeg. NOS is er live bij.

Deel artikel: