Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: Brussel, Helikoptercrash, tv-storing

Goedemorgen!

Goed nieuws voor als je net wakker wordt: je hebt al een hoop regen gemist vanmorgen! Het is vandaag bewolkt en nu en dan valt er een bui, mogelijk met hagel. De sjaal mag weer uit de kast, want er staat een stevige wind en het is fris met hooguit 7 graden.

Wat heb je vannacht gemist?

Het dreigingsniveau in Brussel is vannacht verhoogd naar het hoogste niveau. Mogelijk is de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam de aanleiding. Hij werd gezien bij de aanslagen in Parijs en kreeg van twee vrienden en lift terug naar Brussel, waar hij vandaan komt. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Alle metrostations in Brussel zijn gesloten en sommige grote evenementen gaan niet door. In buurgemeente Vilvoorde is de Sinterklaasintocht geschrapt.

In Nieuw-Zeeland is een helikopter neergestort op de Fox-gletsjer, een populaire toeristische attractie. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. Mogelijk werd de piloot gehinderd door laaghangende bewolking. Reddingsteams hadden grote moeite om het wrak terug te vinden in de gletsjerspleet. Bij het wrak zagen ze geen overlevenden.

Veel van de bijna 2 miljoen KPN-klanten moesten gisteren noodgedwongen een andere avondbesteding zoeken. Door een landelijke storing was er geen tv-ontvangst.

De storing bij KPN is nog steeds niet helemaal opgelost. Volgens een woordvoerder heeft 90 procent van de KPN-klanten met digitale tv weer normale ontvangst. Bij de rest moet de storing de komende uren worden opgelost.

Dit gebeurt er verder vandaag:

Beurs van Berlage weer open

Na een grote verbouwing opent de Beurs van Berlage vandaag zijn deuren. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur kun je er gratis een kijkje nemen.

Ajax, PSV en El Clasico

Voor voetbalfans van KPN is het te hopen dat de tv vanavond weer werkt: er staat veel voetbal op het programma. In Spanje staat El Clasico op het programma, Real Madrid ontvangt koploper Barcelona. In de Eredivisie komen onder meer Ajax en PSV in actie.

Deel artikel: