Amerikaanse ouders boos om schoolopdracht voor IS-poster

Leerlingen van een school in de Amerikaanse staat Utah kregen de opdracht een propagandaposter te maken voor Islamitische Staat. Om ze beter te laten begrijpen wat de doelen van de terreurgroep zijn en hoe ze steun krijgen, dacht hun docent.

Niet zo'n goed idee, vonden veel ouders, die de school boos opbelden, schrijft The Washington Post. Een van de ouders was zelfs bang dat hun kind op een opsporingslijst zou komen na het opzoeken van terrorisme-sites.

Volgens de docent die de opdracht gaf, zou het de leerlingen leren hoe slecht propaganda kan zijn. Journalist Chris Miller kreeg de opdracht in handen en postte hem op Twitter:

De opdracht was om een "nette, professionele propagandaposter" te maken. Wie zich daar niet zo lekker bij voelde, kon een alternatieve opdracht krijgen. Maar niemand vroeg daar volgens de school om.

Naast de opdracht bevatte het uitgedeelde papiertje ook acht redenen waarom jonge moslims zich bij IS aansluiten.

Nadat de school de klachten van ouders had binnengekregen, werd de opdracht direct ingetrokken, schrijft de schoolleiding op Facebook. "De opdracht kwam tijdens lessen over het Midden-Oosten, terrorisme en propaganda, waaronder die in de Tweede Wereldoorlog", legt een woordvoerder van de school uit aan persbureau AP.

Het ging volgens de woordvoerder maar om 60 leerlingen die de opdracht kregen, vier verontruste ouders belden. Tegen de docent worden geen maatregelen genomen.

Deel artikel: