Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: Arrestaties Rotterdam, Schadevergoeding UMC, Burgemeester Keulen

Goedemorgen!

Het weer: enkele buien, in het uiterste zuiden mogelijk veel regen. Vooral in het noorden af en toe zon. Het wordt 9 of 10 graden. Morgen buien, soms met onweer en... natte sneeuw! Minimum 's nachts rond het vriespunt, dus trek iets warms aan als je gaat stappen. Overdag 5 tot 8 graden.

Wat heb je gemist?

In Rotterdam zijn drie mannen opgepakt in verband met een verdachte auto in het centrum van de stad. De auto, een witte Mercedes met Belgisch kenteken, zou als verdacht gesignaleerd staan.

De wagen stond geparkeerd voor een restaurant waar burgemeester Aboutaleb zat te eten. Hij is door zijn beveiligers uit voorzorg weggevoerd. Kort na middernacht was de politieactie voorbij.

Het UMC Utrecht betaalt een schadevergoeding van ruim 350.000 euro aan een vrouw. Bij haar werd bij een onderzoek baarmoederhalskanker vastgesteld, maar door een fout werd ze niet behandeld. Inmiddels blijkt de vrouw ongeneeslijk ziek. Het is de hoogste schadevergoeding die ooit in Nederland is betaald in een letselschadezaak.

Vandaag begint de nieuwe Keulse burgemeester Henriette Reker aan haar eerste werkdag. Reker werd half oktober neergestoken tijdens de campagne en werd daarna verkozen tot burgemeester. De dader was het niet eens met het standpunt van Reker in de vluchtelingendiscussie.

Henriette Reker

Dit moet je vandaag weten:

ABN Amro, sinds 2008 'onze' staatsbank, gaat naar de beurs. Voor de prijs van 17,75 euro koop je als beurshandelaar een aandeel. De bank werd in 2008 door de regering gered. Tegen die koers levert de beursgang de staatskas zo'n 3,3 miljard euro op.

Kort geding Facebook om wraakporno

Opnieuw een kort geding in het juridische gevecht tussen de 21-jarige Chantal uit Werkendam en Facebook. De zaak, die is aangespannen door Facebook, gaat over of Facebook toegang moet geven tot de systemen om te achterhalen wie een seksfilmpje van Chantal op de site van het sociale netwerk plaatste.

Deel artikel: