Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: Jihadist, doping, Arie Boomsma

Goedemorgen!

Het weer: buien, met in het zuiden veel regen. Eerst nog veel wind, maar die neemt wat af. Het wordt ongeveer 12 graden.

Wat heb je gemist?

Verwarring over het lot van Abdelhamid Abaaoud, de Belgische jihadist die achter de aanslagen in Parijs zou zitten. Franse en Belgische media meldden gisteravond dat hij is gedood bij de grote politie-actie in een voorstad van Parijs, maar dat is nog niet zeker - de gedode terreurverdachten zijn nog niet geïdentificeerd.

Andorra, Israël, Argentinië, Bolivia, Oekraïne en Rusland mogen geen dopingtests meer uitvoeren. Ze maken er een potje van, zegt het antidopingagentschap WADA. Volgens de WADA zitten atleten in Rusland structureel aan de doping. Het is voor het eerst dat er überhaupt een antidopingbureau geschorst wordt.

Presentator Arie Boomsma stopt bij de Publieke Omroep. Boomsma, nu nog bij KRO-NCRV, verhuist volgend jaar naar Net5. Hij gaat het nieuwe programma 'The Island' presenteren. Daarin worden veertien mensen voor een maand op een onbewoond tropisch eiland achtergelaten. Ze gaan alles zelf filmen.

Wat je moet weten vandaag:

Station Arnhem weer open

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat: na dik achttien jaar slopen en bouwen is station Arnhem eindelijk klaar. Vandaag wordt het geopend. Vanwege de feestelijkheden zijn er vandaag ballonnen opgehangen.

Uitspraak Ibn Ghaldoun

Vandaag doet het Gerechtshof uitspraak over de examendiefstal bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam.

Deel artikel: