Australische politie jaagt op gemotoriseerde bierpicknicktafels

In Amsterdam hebben we de bierfiets, maar in Australië hebben ze de bierpicknicktafel. Met een drankje in de hand en korte broek en slippers aan, reden negen mannen op twee gemotoriseerde picknicktafels door de West-Australische stad Perth. Lachen, zou je denken, maar de lokale politie is er niet blij mee.

"De politie maakt zich zorgen over de veiligheid van deze rijdende tafels, zonder beschermende kleding, tussen andere voertuigen", schrijft de Western Australia Police op Facebook. Ze laten ze weten op zoek te zijn naar de heren.

"De mensen die op deze voertuigen rijden kunnen op een aantal aanklachten rekenen, waaronder het rijden zonder kenteken en onder invloed van drank."

Iedereen met informatie wordt opgeroepen Crime Stoppers te bellen. Tot ergernis van veel mensen op Facebook. "Ga echte criminelen vangen", zegt Dan. "Waarom moet de politie altijd alles verpesten?", zegt Josh.

"Met alles wat op dit moment in de wereld gebeurt, ben ik het er honderd procent mee eens dat gemotoriseerde picknicktafels hoge prioriteit moeten krijgen", schrijft Ryan cynisch.

Gemotoriseerde koelbox

Toch zijn de picknicktafels niet het meest gekke wat in Perth rondrijdt. Vorig jaar plukte de politie nog een man op een gemotoriseerde koelbox, vol met drank, van de weg. Hij keek dat waarschijnlijk af van een man die een jaar eerder al op een koelbox naar McDonald's reed.

Deel artikel: