Medehuurders pand Geenstijl voelen zich 'human shields'

Medehuurders van het Amsterdamse pand waarin de redactie van weblog GeenStijl zit, maken zich zorgen over hun veiligheid. De medehuurders willen meer veiligheidsmaatregelen of dat de GeenStijl-redactie vertrekt.

Eén van de huurders heeft hierover een brief rond gestuurd aan medehuurders en de verhuurder van het pand. "Het gevoel van onveiligheid leeft al maanden bij huurders in Pand Noord", zegt een compagnon van de man die de mail zou hebben verstuurd, tegen ons.

"Als werkgevers zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid van onze werknemers. Dan kunnen we heel stoer roepen dat we alles zo houden omdat we voor de democratie staan, maar zo werkt de wereld niet."

GeenStijl heeft de brief niet gekregen en daar is de redactie boos over, zo staat in een reactie op de site zelf te lezen: "Philip! Je had ook ff bij ons aan kunnen kloppen voordat je mede-NSB'ers ging ronselen, laffe twat".

We vroegen Jan Roos van GeenStijl om een reactie: "Het is wat het is. Die man is bang en probeert ons uit dat pand te krijgen door ons, achter onze rug om, met behulp van andere huurders, een vertrek te eisen."

De verhuurder van het pand houdt donderdagavond een bijeenkomst voor de huurders van het pand. GeenStijl is hiervoor ook uitgenodigd.

Deel artikel: