Met deze app draag je bij aan kankeronderzoek terwijl je slaapt

Je telefoon iets nuttigs laten doen als jij slaapt? Kanker genezen met je wifi-data bijvoorbeeld? Dat klinkt misschien wat vergezocht, maar het is het uitgangspunt van de samenwerking van het Australische Garvan Institute of Medical Research en de Vodafone Foundation.

Duizenden telefoons moeten gezamenlijk een supercomputer vormen, waar onderzoeksgegevens veel sneller mee kunnen worden verwerkt dan nu het geval is.

Meedoen is simpel: download de gratis (Android) DreamLab-app, kies welk type kankeronderzoek je wil steunen en kies hoeveel wifi-data je wil doneren. Elke nacht zal je telefoon dan kleine problemen oplossen, die bijdragen aan het grotere plaatje: kankeronderzoek aan het Garvan Institute.

Het instituut schrijft dat ze met 100.000 werkende DreamLab-apps cijfers en andere gegevens wel 3000 keer sneller kunnen verwerken. Als er vijf miljoen gebruikers zouden zijn, schatten ze dat ze 150.000 keer sneller kunnen werken.

"Australiërs houden van hun smartphones en nu hebben we ook nog een kans om ze goed te benutten, door bij te dragen aan een oplossing voor kanker", zegt Samantha Oakes, hoofd borstkankeronderzoek aan het Garvan Institute tegen Mashable.com". "Met game changing innovaties als DreamLab hoop ik dat wij nog meemaken dat sommige types kanker genezen kunnen worden."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: