Studenten van de HKU in China

Nederlandse studenten maken in 48 uur een game in China

Niet gamen met Chinezen, maar een game maken in China. Dat is de uitdaging voor tien studenten van de Nederlandse Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in China.

"Het is een wedstrijd", vertelt Killian Elbers, een van de studenten die mee is. "Zeven teams strijden tegen elkaar wie de beste game maakt. Wij zijn er, maar ook studenten uit China en Zuid-Korea."

Codeertaal is universeel, dus daarmee kan je ook met Chinezen communiceren.

Student Muziek & Technologie Killian Elbers

De wedstrijd - een zogenaamde 'applied game jam' - is in de Chinese miljoenenstad Guangzhou, aan de Guangzhou Academy of Fine Arts. "Het is hier vrij groot en erg warm", zegt Killian. "We zitten nu met Chinese en Koreaanse game-ontwikkelaars in een paar lokalen."

Gehandicapten

Het doel: het maken van een applied game met een maatschappelijk thema. "We willen een game maken die gehandicapten en hun werkgevers helpt bij het vinden van werk. We denken er nu aan dat je een werkgever speelt die moet kijken hoe hij verschillende gehandicapte werknemers inzet in zijn bedrijf. Maar we zijn pas een paar uur bezig, dus ik ga zo verder brainstormen."

Chinezen studenten staan niet per se bekend om hun creativiteit, maar daar merkt Killian heel weinig van. "Coderen is universeel, dus we leren ongeveer dezelfde dingen. En dit is een universiteit met een hoop kunstzinnige opleidingen, dus de mensen zijn best open."

De taalbarrière is soms wel een probleem. "Soms moet je met een tekening duidelijk maken wat je bedoelt, maar als het dan lukt, geeft dat wel extra voldoening."

Deel artikel: