241.000 agenten boycotten de nieuwe film van Tarantino

Het is Quentin Tarantino versus zo'n beetje alle politiekorpsen in de VS. Komt allemaal doordat Tarantino vorige week bij een protestmars tegen politiegeweld was. En dat schoot in het verkeerde keelgat van de politiebonden. Die vinden dat Tarantino in zijn films geweld verheerlijkt - en agenten wegzet als gewetenloze moordenaars.

Tijdens die protestmars zei Tarantino: "Ik ben een mens met een geweten. En als je denkt dat er moorden worden gepleegd, moet je je daartegen verzetten. Ik ben hier om duidelijk te maken dat ik aan de kant van de slachtoffers sta."

Regisseur Tarantino (l) bij een protestmars in New York

The Hateful Eight

Wat doen de agenten om duidelijk te maken dat ze het gehad hebben met de regisseur? Z'n nieuwste film boycotten. Eerst hadden politiebonden in New York, Los Angeles, en Philadelphia al gezegd dat ze de western The Hateful Eight boycotten als die eind dit jaar verschijnt, nu doet ook de Nationale Politiebond mee.

Dat zijn nogal wat kaartjes. Volgens The New York Times zijn meer dan 1000 korpsen uit het hele land aangesloten en worden op z'n minst 241.000 agenten vertegenwoordigd. En als 't aan hen ligt, blijft het daar niet bij. Ze roepen anderen ook op om Tarantino's films voortaan te boycotten en zeggen dat ze hem niet meer beveiligen in de toekomst.

"Tarantino lacht waarschijnlijk om die boycot", zegt filmjournalist Robbert Blokland. "Boycots werken vaak alleen bij hele slechte films. En een slechte film van Tarantino is al beter dan de gemiddelde andere film. Dit helpt bij de hype die meestal ontstaat rondom films van Tarantino."

De Weinstein-filmstudio waar Tarantino voor The Hateful Eight mee samenwerkt, geeft nog geen krimp. En dat terwijl de studio normaal gesproken wel gebruikmaakt van relletjes die rondom bepaalde films ontstaan, schrijft The New York Times.

Deel artikel: