Rockin'1000

Viral video Cesena wordt beloond: de Foo Fighters komen!

Weet je nog? Die rockende Italianen die heel graag wilden dat de Foo Fighters naar Cesena zouden komen? Zo graag, dat ze met duizend tegelijk Learn To Fly speelden in een open veld? Nou het is ze gelukt hoor. De Foo Fighters staan op 3 november in Cesena.

Zanger Dave Grohl had al laten doorschemeren graag naar Cesena te komen, maar zijn woorden zullen over anderhalve week ook echt daden zijn. Tenzij hij een been breekt of zo. Dat kloppen ze nu in Italië waarschijnlijk met duizend tegelijk af.

Ci vediamo presto, Cesena!

Dave Grohl

"Ik klikte op de link en ik sloeg steil achterover door wat ik zag", schreef Grohl op de website van de band. "Het zien van zoveel mensen die zoveel tijd, moeite en liefde steken in het maken van muziek, dat roerde me tot tranen. Het is zonder twijfel een van de mooiste ervaringen uit mijn hele leven. Ci vediamo presto, Cesena! (We zien jullie snel, Cesena!)"

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Op 3 november dus. Het is het eerste optreden van een Europese tour met elf shows. Normaal gesproken zou Cesena, een stadje met minder dan honderdduizend inwoners, nooit op het programma hebben gestaan.

Dat hebben ze dus maar mooi voor elkaar gekregen. En omdat 'ie zo mooi is, hieronder nog een keer. Inmiddels hebben bijna 26 miljoen mensen de video bekeken.

Deel artikel: