The Skarp Laser Razor

Laserscheermes van Kickstarter gekickt

Snijwondjes, rode bultjes, hardnekkige haartjes: scheren is niet altijd een pretje. Een team ingenieurs bedacht daarom de Skarp Laser Razor: een scheermes dat met een laser haren afsnijdt. Zo zou je jarenlang hetzelfde scheermes kunnen gebruiken en geen last hebben van geïrriteerde huid.

De campagne voor het scheermes - op Kickstarter - startte veelbelovend, maar is nu van de crowdfundingssite gekickt. Een van de regels om geld in te mogen zamelen is dat je product ook echt moet wérken. En de ingenieurs konden geen werkend prototype laten zien.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

In de productvideo komt wel een prototype voor, maar in een mail aan de ontwikkelaars zegt Kickstarter niet overtuigd te zijn dat die ook echt werkt. Op Reddit verschijnen ook threads dat het project complete oplichting zou zijn. Gebruikers van die site noemen de technologie onrealistisch.

Maar de ontwikkelaars geven niet op. Hun project is vanmorgen namelijk opgedoken op Indiegogo. Na vijf uur hadden ze iets meer dan 44.000 euro opgehaald. Ze beloven nog steeds werkende laserscheermesjes te leveren als ze het doel van 140 duizend euro halen.

Deel artikel: