Goedemorgen

Wekdienst: Purmerend, eindrapport MH17 en Oranje

Goedemorgen! Vooral in het noorden bewolking. Het blijft droog en het wordt ongeveer 9 graden. Morgen is er een grotere kans op regen.

Wat heb je gemist?

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteravond tegen een grote vluchtelingenopvang. Een paar weken geleden drongen boze bewoners de raadszaal al binnen om te protesteren tegen een opvang. De stad gaat kijken of een kleine opvang alsnog mogelijk is, het gaat dan om onderdak voor 200 vluchtelingen.

Bewoners van vijftien huizen in Alphen aan den Rijn mogen vandaag weer terug. Ook zes ondernemers kunnen hun zaak weer in. De panden werden drie weken geleden ontruimd, zodat de omgevallen hijskranen en een brugdeel konden worden opgeruimd. Achttien andere huizen zijn nog zo beschadigd, dat de bewoners nog niet terug kunnen.

In Alphen aan den Rijn zijn de bergingswerkzaamheden begonnen van de twee hijskranen die begin augustus omvielen

In de Amerikaanse Playboy verschijnen vanaf het voorjaar geen volledig naakte vrouwen meer. De redactie was met dat radicale idee naar oprichter Hugh Hefner gegaan. The New York Times schrijft dat de 89-jarige Hefner - die nog altijd de baas is - ermee instemde.

Verder vandaag...

Ruim een jaar na de ramp met de MH17 komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag met het rapport over de oorzaak van de crash. Het gaat ook over of het toestel boven oorlogsgebied mocht vliegen en de vraag wat slachtoffers hebben meegekregen van de ramp. De vraag door wie het toestel is neergehaald, wordt niet beantwoord. Daar gaat het OM over.

Slowakije en Rusland hebben zich gisteravond geplaatst voor het EK voetbal. Voor Slowakije is dat de eerste keer ooit. Oranje moet vandaag hopen op een wonder, wil het zich nog plaatsen voor het EK. 'We' moet winnen van Tsjechië - IJsland moet Turkije dan verslaan.

Deel artikel: