Goedemorgen...

Wekdienst: babyvoeding, Aerosmith en Donorweek

Goedemorgen!

Trek maar wat warms aan, want het is best koud buiten. Het wordt zo'n 10 graden. Gelukkig schijnt het zonnetje ook nog een beetje vandaag.

Wat heb je gemist?

Op de A2 bij Born zijn drie verdachten aangehouden, nadat de Limburgse politie hen had klemgereden. Ze zouden betrokken zijn bij een gijzeling van een man in Roermond.

Het slachtoffer van de gijzeling zat niet in de auto; hij heeft zich eerder gemeld bij het politiebureau in Roermond. Hoe hij is vrijgekomen, wil de politie niet zeggen.

Nutricia gaat meer babymelkpoeder maken. Vandaag opent in Duitsland een nieuwe fabriek, die 50 miljoen pakken per jaar levert. De aanvoer naar Nederland wordt verdubbeld.

Babyvoeding van Nutrilon is de afgelopen jaren steeds moeilijker verkrijgbaar. Veel Chinezen kopen een grote voorraad Nederlands melkpoeder, vanwege een schandaal met Chinese babyvoeding. De schappen in Nederland zijn daardoor vaak leeg.

In Mexico zijn de onderzoekdossiers van de 43 vermiste studenten vrijgegeven. Zo wil justitie het vertrouwen van de bevolking terugwinnen. Twee weken geleden was er nog een groot protest, omdat een jaar na de verdwijning van de studenten nog altijd onduidelijk is wat er precies is gebeurd.

Studenten en familieleden van de vermisten demonstreren in Mexico-Stad

Journalisten konden al eens de dossiers inzien, maar zij mochten alleen met pen en papier aantekeningen maken. Het Nationale Instituut voor Transparantie vond dat de dossiers geheel openbaar moesten worden. Datzelfde instituut heeft gisteren het Mexicaanse leger opgedragen om een diepgravend onderzoek te doen naar de verdwenen studenten.

Wat hebben Henk Westbroek en Steven Tyler van Aerosmith gemeen? Ze willen allebei dat een politicus stopt met het draaien van hun nummer tijdens hun campagnes. Tyler gaat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump mogelijk voor de rechter slepen, omdat hij het nummer Dream On tijdens bijeenkomsten draait. Westbroek wil dat auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra helpt de PVV te laten stoppen met het draaien van België, een hit van het Goede Doel.

Verder vandaag

In museum Corpus in Leiden wordt de aftrap gegeven voor de donorweek. De Transplantatiestichting hoopt dat mensen hun keuze - Donor Ja of Nee -vastleggen in het Donorregister, het liefst natuurlijk met een "Ja". Volgens de stichting staat op dit moment 26 procent van de mensen geregistreerd als donor.

Deel artikel: